Amics de la Cartoixa de Montalegre

Qui som?

Formem l’Associació AMICS DE LA CARTOIXA DE MONTALEGRE un grup de persones que estimem i valorem la Cartoixa de Montalegre per tot el que representa com a referent cultural i espiritual de Catalunya des de fa més de sis-cents anys.

Fundada l’any 2001, resta inclosa al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 24.519- s.1º i té la consideració d’interès públic per l’Ajuntament de Tiana.

L’Associació és una entitat cultural pública i sense ànim de lucre que té per finalitat:

– Ajudar i promoure la conservació, restauració i difusió del llegat històric, espiritual, artístic i documental de la Cartoixa de Montalegre.

– Donar suport a la Comunitat Cartoixana de Montalegre, portadora de valors humans, culturals i espirituals al servei de la societat.

amics-cartoixa-montalegre-visita-2
amics-cartoixa-montalegre-menjar-2
Imatges: dels participants al XXXIV Congrés Internacional sobre la Cartoixa - 2015. Conferencies a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona i visita a les cartoixes de Montalegre i Escaladeidel.
Fotografies de Joaquim Reixach,Arxiu CdM.

Activitats

Des dels seus inicis, l’Associació ha promogut, entre d’altres activitats, la conservació arquitectònica de la Cartoixa i del seu patrimoni artístic i documental, i la difusió del seu llegat cultural mitjançant conferències i exposicions, i a organitzat dos importants congressos internacionals (2005 i 2015) sobre Montalegre i col·laborat en la publicació de les actes i altres llibres sobre la Cartoixa.

La participació activa de socis en congressos internacionals sobre la cartoixa arreu d’Europa ajuda a un millor coneixement del món cartoixà i a la difusió de Montalegre i les cartoixes del país.

Dins de les activitats culturals, un grup de socis participa en trobades mensuals sobre espiritualitat, i va fomentar i organitzar l’entronització de la imatge de sant Bru, patró de la Cartoixa, situada a l’absis de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Cal destacar també, l’acció decidida de l’Associació, junt amb l’Ajuntament de Tiana i d’altres entitats, que va frenar el projecte de modificació de la carretera B 500 que amenaçava la conservació de l’entorn històric de Montalegre, tot aconseguint que fos substituït per un nou projecte amb un túnel que evitava el greu impacte ambiental i cultural de l’espai natural protegit.

Informació

Si no coneixeu la Cartoixa de Montalegre, us convidem a visitar aquesta web i si ja  aprecieu els valors culturals i humans de la Cartoixa us animem a fer-vos socis per tal que pugueu col·laborar activament en la consecució dels objectius de l’AACM i gaudir de les diferents activitats i dels assoliments que entre tots anem posant en marxa. Moltes gràcies.

Per a més informació  de l’Associació o per fer-se soci podeu adreçar-vos mitjançant aquestes dades o formulari de contacte.